ЗБІР ТИМЧАСОВО ПРИЗУПИНЕНО! Токмакова Саша

зібрано
щомісяця
11 років

Цукровий діабет I типу

Необхідно: 4 800 ₴
Зібрано: 0 ₴

Токмакова Саша. Збір на сенсори “Freestyle Libre” для моніторингу глюкози.

Сашенька народилася здоровою і міцною дитиною. Перші посмішки, кроки, слова – кожне нове досягнення дівчинки окриляло її батьків.

І росла Саша активною та непосидючою: щойно вона танцювала, але тут вже в хованки хоче грати, а після – відразу малювати.

Навіть складно сказати, що вплинуло на подальші події, але восени 2015 року дівчинка сильно змінилася. Жвава і товариська раніше, Саша часто засмучувалась і вередувала. Одного разу, стурбовані батьки помітили, що дочка почала занадто багато пити. Так як це була неділя, а в поліклініці їх маленького міста не було чергового лікаря, батьки з трудом прийняли рішення дочекатися понеділка. У родині є інсулінозалежний, в понеділок у нього взяли глюкометр. Сашеньці заміряли цукор і результатом були шоковані всі: 16.5 моль.

Дзвінок в швидку, на іншому кінці дроту відповіли, що на такого роду виклики не виїжджають і треба звертатися в поліклініку. У реєстратурі сказали, що педіатра немає, відправили до сімейного лікаря. Дізнавшись про стан дитини, лікар відмовився приймати, посилаючись на те, що він не педіатр і не ендокринолог.

Мама Сашеньки з жахом згадує той період: “Такого страху і безпорадності я не відчувала ніколи. Ми з боєм вибили направлення на санпропускник. Санпропускник, реанімація, установка крапельниці, інсулін, аналізи … а після нас перевезли санавиацією в Дніпропетровську обласну дитячу лікарню.

У Дніпрі Сашу забрали в реанімацію, мене до неї не пустили. Час ніби зупинився … Три дні під дверима реанімації були найстрашнішими в житті… Сухі новини про доньку: стан важкий, дитина в свідомості… І, як вирок, діагноз: цукровий діабет.

Після стабілізації стану Сашу перевезли в обласне ендокринологічне відділення. За 2 тижні в ендокринології дівчинка звикала до багаторазових уколів, нескінченних проколів пальчиків, школи діабету і постійного голоду, її мама навчилася більш-менш компенсувати стан і їх виписали додому. Почалася адаптація, часті гіпоглікемії, відкати, підрахунки ХЕ в кожній крихті, зміна дозування інсуліну, безкінечні заміри глюкози.

Навіть не встигнувши відчути всієї радості безтурботного дитинства, Сашенька перейшла в «доросле життя», наповнене суворими обмеженнями, нескінченними уколами і ін’єкціями. У щоденній боротьбі з цукром дівчинка змушена отримувати мінімум 6 уколів інсуліну в день і до 24 проколів пальчиків для контролю цукру.

На жаль, у дітей контролювати цукор складно, оскільки на його показники мають вплив сотні факторів, які неможливо заздалегідь прорахувати.

Зараз Сашенька навчається в 3 класі. З величезним задоволенням бере участь в шкільних концертах, з двоюрідним братиком Тимошкою займається бально-спортивними танцями. Кожен урок або тренування позначається на самопочутті дівчинки. Мамі доводиться щодня чергувати під кабінетом, щоб вчасно компенсувати стан Сашеньки.

Тільки моніторинг глюкози і сенсори “Freestyle libre” допомагають Саші жити більш повноцінним життям. Але їх вартість занадто висока для сім’ї і батьки звернулися за допомогою в Kiddo.

Будь ласка, підтримайте Сашу посильною сумою!

Дівчинка втомилася від щоденних проколів пальчиків, їй дуже потрібна ваша допомога!

Здійснюючи платіж через систему LiqPay, ви даєте згоду на використання коштів на інші проекти Фонду, у разі закриття даного збору або втрати його актуальності.

*При перерахуванні в системі LiqPay комісія банку становить 2,75% від суми платежу


Ви допомогли